Cihazlar

Ocak

Temizlik: Ocağınızı ilk günkü gibi olmasını istiyorsanız her yemek yaptığınızın sonrası düzenli temizlemeniz ve bakımını yapmanız gerekmektedir.

Sakın: Çiziklere neden olmaması için toz kimyasal temizleyiciler, tencere kazıyıcıları ve çelik ovma topu gibi ürünleri kullanmayınız. Çelik yün aşındırıcı süngerler, tencere kazıyıcılar ve ovalama tozları çiziklere neden olur, kullanmayınız.

Önlem: Lekeler hemen temizlenmezler ise bir sonraki yemek yapımında ocak yüzeyinde yanıklar oluşacaktır. Eğer leke yoğun değilse nemli veya sabunlu bir bez ile silerek temizleyebilirsiniz. Daha sonra soğuk su ile kalan Temizlik maddelerini temizleyip durulamadan sonra iyice kurulamayı unutmamalısınız. Eğer su lekesi var ise, sirkeli su veya limon suyu ile lekeyi çıkartabilirsiniz. Ocağın kenarına sıçrayan su lekeleri donuk lekelere neden olacağından hemen kuru bir bezle silinmesi yerinde olur. Kontrol panelindeki düğmelerin iç kısmına temizleyici sıvıların gitmemesine dikkat ediniz. Yanık yemekleri çıkarmak için, üzerine birkaç dakika süre ile nemli bez yerleştirin, sonra üzerine yağ tatbik edin veya yağa doyurulmuş bulaşık teli kullanabilirsiniz.

Fırın

Temizlik: Fırın tamamen soğutulmuş durumdayken, sıcak su ile yapılır. Fırın camlı ise, fırın kapağı tamamen açıkken, camı söküp temizlemek en uygunudur.

Sakın: Çizici sert malzeme ve bez kullanmayınız.

Davlumbaz

Uzun bir süre, dumana ve buhara maruz kalan mutfağınız zarar görecektir. İşte, davlumbazınızı yemek pişirirken kolayca açmanız tüm bunlara engel olacaktır.

Temizlik:Cihazdaki yağ birikintileri periyodik olarak ancak kullanım miktarına bakılarak ( en az 2 ayda bir) temizlenmelidir. Boyalı kısımların temizliği için ılık suya batırılmış bir bez ile nötr deterjan kullanın. Çelik, bakır veya pirinçten yapılmış cihazları dışından temizlemek için, mutlaka özel ürünler kullanmak gerekir.

•    Sakın: Aşındırıcı veya çürütücü ürünler kullanmayınız. Ovalamadan temizleyiniz.